Skip to main content

Izložen na uvid deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje Grada Novog Sada

Vojvodina 01. nov 2023.
< 1 min čitanja

"Uvid u Jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i loklane samouprave"

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju Grada Novog Sada izložen je u sedištu Grupe za vođenje i ažuriranje biračkog spiska Gradske uprave za opšte poslove Grada Novog Sada, na Trgu mladenaca broj 7.

Kako je najavljeno iz Gradske kuće, uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Zahtevi za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska, građani sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji Grada, mogu podneti Gradskoj upravi za opšte poslove do zaključenja biračkog spiska, odnosno do 1. decembra 2023. godine u ponoć.

Zahtevi za promene, uz odgovarajuće dokaze, podnose se Gradskoj upravi za opšte poslove Grada Novog Sada svakog dana (radnim danima i vikendom) u Novom Sadu, Trg mladenaca 7, u vremenu od 8 do 20 časova.

Od 2. decembra do 13. decembra 2023. godine, upis, brisanje, izmene i dopune ili ispravke biračkog spiska obavljaće se na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Uvid u Jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i loklane samouprave www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

(Autonomija)