Skip to main content

Isakov (SSP): Linglong radi mimo zakona Srbije

Vojvodina 18. јун 2024.
< 1 min čitanja

"Vlast u Zrenjaninu radi u interesu oktroisanog kineskog investitotora"

Odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu zivotne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost Linglongu da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studija o proceni uticaja na životnu sredinu, nedvosmislen je dokaz da ta kineska kompanija radi izvan zakonskih okvira Srbije, a uz pomoć lokalne vlasti, izjavila je danas Dragana Isakov iz Stranke slobode i pravde Zrenjanin.

„Nikada više čelnici Srpske napredne stranke u Zrenjaninu uz podršku glavnih perjanica nisu kršili Zakon i radili za stranog investitora ili, kako država kaže, investitora od nacionalnog značaja. Sama činjenica da je saglasnost Pokrajinskog sekretarijata data Linglongu nepravilna po više osnova, ukazuje nam da vlast u Zrenjaninu radi u interesu oktroisanog kineskog investitotora“, navela je Isakov u saopštenju.

Dodala je da „preferencije zrenjaninskih naprednjaka jasno pokazuju da nas vode do najgoreg scenarija, a to je da Zrenjanin bude ekološka crna rupa Evrope, da su ljudi u ovim okolnostima na radnim mestima žrtvovani jer se sve radi mimo zakona“.

„Lokalni, a i nacionalni političari zaobilaze važne propise koji bi zaštitili i radnike i životnu sredinu“, ocenila je je Dragana Isakov.

(Beta)