Skip to main content

Incident u Vajskoj: Aktivisti SNS-a napali Grupu građana Moj Bač – Sloboda za sve

Vojvodina 30. мај 2024.
< 1 min čitanja

"To jasno pokazuje koliko je SNS raspoložen za politički dijalog i da čuje drugačije mišljenje"

Grupa građana „Moj Bač – Sloboda za sve“ saopštila je danas da su članovi Srpske napredne stranke (SNS) napali njihove aktiviste u Vajskoj, tokom promotivnog skupa na pijaci u tom mestu koje se nalazi u opštini Bač.

„Aktivisti odlazeće SNS vlasti parkirali su kombi ispred našeg štanda i trubili u sirenu, pokušavajući da prekinu govor nosioca naše liste Zdravka Vulina i da spreče građane Vajske da čuju naše poruke. Nakon što su naši članovi i simpatizeri zatražili da se kombi vozilo pomeri, takozvani koordinator SNS za Bač Dragan Bračika predvodio je grupu od dvadesetak naprednjaka koji su nasilno nasrnuli na jednog od naših kandidata za lokalne izbore”, naveli su u saopštenju za javnost.

Dodali su da je eskalacija incidenta sprečena zahvaljujući brzoj reakciji građana, koji su napravili „živi zid“ i zaštitili aktiviste grupe građana.

Naveli su da je incident prijavljen policiji.

„Očigledno da im nije bilo dovoljno što cepaju sve naše predizborne plakate i preko svojih podobnih medija vode kampanju protiv nas, da pozivaju ratnog veterana sa naše liste i nude mu stalan posao, ukoliko napusti našu listu, pa su počeli i fizički da nas napadaju”, piše u saopštenju.

Ocenili su da to jasno pokazuje koliko je SNS raspoložen za politički dijalog i da čuje drugačije mišljenje.

“To jasno pokazuje građanima šta mogu da očekuju ako bi oni nastavili da vladaju opštinom Bač – ogoljenu silu protiv svakog ko ne misli kao oni“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija, foto: Moj Bač)