Skip to main content

Ilić: Ne možemo u koaliciju sa Čankom

Info 06. апр 2008.
2 min čitanja

Narodnjaci sve vam je u šaciPredsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je danas u Svilajncu da građani narodnjačkoj koaliciji najviše zameraju na koalicionim partnerima u odlazećoj Vladi Srbije, ali da će „to biti otklonjeno“ posle predstojećih izbora.
„Svakim danom raste poverenje građana u našu koaliciju i jedino nam birači malo zameraju što smo bili u lošem društvu, ali će to biti otklonjeno posle narednih izbora“, rekao je Ilić novinarima na štandu koalicije DSS-NS u centru Svilajnca.
Na pitanje dopisnika Bete da li to znači da će posle izbora 11. maja ići u koaliciju sa drugim strankama, Ilić je naveo da „sa (Nenadom) Čankom sigurno neće biti u društvu, jer ne može da se nađe sa onima koji ne rade u interesu Srbije“.
Liga socijaldemokrata Vojvodine, čiji je Čanak lider, u koaliciji je sa Demokratskom strankom, G17 plus, Srpskim pokretom obnove i Sandžačkom demokratskom partijom.
Ilić je dodao da se DSS-NS zauzimaju za priključenje EU, ali sa Kosovom kao sastavnim delom Srbije i da drugačije rešenje ne može prihvatiti.
Lider NS je dodao i da se u sadašnjoj vladi vrši opstrukcija kada je reč o velikim investicijama, kao što su autoput Horgoš-Požega i gasovod kroz Srbiju koji godišnje državi treba da donese 200 miliona evra od tranzita.
Prema njegovim rečima, vrednost neratifikovanih ugovora u parlamentu je 320 miliona evra.
„Za to se plaća kamata na kreditne linije, a država ih ne koristi. To je tiha blokada da bi se narod uplašio da u Srbiji nema investicija…Trenutno Srbija ima potpisanih ugovora za više od 4,5 milijardi evra. Da to krene u realizaciju Srbija bi bila veliko gradilište“, rekao je Ilić.

(Beta)