Skip to main content

Grujić: Poverenik da reaguje u slučaju napada na demonstrante

Vojvodina 09. сеп 2023.
< 1 min čitanja

"Da li će pokrenuti postupak kontrole rada nad Ministarstvom unutrašnjih poslova u Novom Sadu zbog osnovane sumnje u opstrukciju nakon dobijene krivične prijave protiv nasilničkog ponašanja Marka Bosanca Bosketa"

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbilo je krivičnu prijavu Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS), Pokreta slobodnih građana (PSG) i Pokreta za preokret (PzP), koju su u decembru 2021. godine podneli protiv Marka Bosanca Bosketa zbog fizičkog napada na demonstrante, saopšteno danas iz SSP.

Kako se navodi u izjavi narodne poslanice SSP Danijela Grujić, „sramna odluka“ novosadskog tužilaštva godinu i po dana nakon podnošenja prijave, ostaće na stubu srama „o dobu nasilja koje je SNS režim generisao“.

Ona je tim povodom, u poslaničkom pitanju, od zaštitnika građana Zorana Pašalića tražila da se izjasni i kaže čija bi prva briga trebalo da bude zaštita osnovnih ljudskih prava građana kao u ovom slučaju.

„Da li će pokrenuti postupak kontrole rada nad Ministarstvom unutrašnjih poslova u Novom Sadu zbog osnovane sumnje u opstrukciju nakon dobijene krivične prijave protiv nasilničkog ponašanja Marka Bosanca Bosketa, koji je na protestu pesnicom s leđa udario jednog od demonstranata – što je zabeleženo i kamerama“, navela je Grujić.

Dodaje da to što se navodi kako u prikupljanju dokaza nije utvrđen identitet počinioca – i pored snimka i prisustva brojnih svedoka, pokazuje svu eroziju sistema, koji naočigled svih dokaza, štiti miljenike režima, naročito u nasilju nad građanima, ocenjuje poslanica.

„Omiljeni mladi preduzetnik donedavnog gradonačlenika Novog Sada Miloša Vučevića, a sada ministra i predsednika cele SNS, bio je i ‘kum’ Grada na gradskoj slavi, verovatno kao proslavljeni predvodnik uličnih batinaša“, podseća Grujić.

(Autonomija)