Skip to main content

Gruhonjić: Mandić pokušao da se umili Zapadu, ali ne može da se obuzda i da ne pokaže očnjake

Jugoslavija 09. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Uvod u epilog vidjeli smo i juče, kada je američki avion supertanker nadlijetao Banjaluku, a američki lovci letjeli nad Bosnom"

Čestitku predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića povodom neustavnog Dana Republike Srpske 9. januara, komentarisao je za Antenu M programski direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine i profesor na Novosadskom univerzitetu Dinko Gruhonjić.

Gruhonjić ističe da „nema razloga da se bilo ko čudi tome što je jedan četnički vojvoda čestitao nekakav praznik monstruoznoj četničkoj tvorevini nastaloj na genocidu“.

„On se na prvi pogled malo uljudio kako bi se pokušao umiliti Zapadu, ali ne može, taj varvarski krik je jači od njega, on ne može da se obuzda i da ne pokaže očnjake. To je njegova ideologija i njegovo ogledalo. On je ljubitelj nasilja, vidjeli smo to i u neuspjelom pokušaju državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine“, kazao je Gruhonjić.

Gruhonjić kaže da je Andrija Mandić „dio izvođača prljavih radova na pokušaju izgradnje srpskog sveta“.

„Kako će se to završiti, vidjeli smo devedesetih godina prošlog vijeka. A uvod u epilog vidjeli smo i juče, kada je američki avion supertanker nadlijetao Banjaluku, a američki lovci letjeli nad Bosnom“, zaključio je Gruhonjić.

Podsjetimo, Mandić je poručio da neće prisustvovati proslavi jer je 9. januara njegova krsna slava koju provodi sa porodicom, ali je iskoristio priliku da čestita Miloradu Dodiku.

(Antena M, karikatura: STUPS)