Skip to main content

Grbović: Nećemo biti protiv toga da Vučić zaista krene ka Zapadu, ali nećemo ni raditi sa njim

Info 12. мај 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je da ukoliko predsednik Srbije Aleksnadar Vučić „zaista krene ka Zapadu, to bi bilo verovatno najbolje nasleđe njegove politike i to bi značilo da je krenuo u pravcu koji PSG zastupa“.

„Mi ne bismo bili protiv toga, ali ne bismo mogli ni zajedno da radimo jer bi to značilo konfirmaciju i legitimisanje njihove unutrašnje politike koja je nanela toliko zla Srbiji“, rekao je Grbović za novi broj nedeljnika Vreme.

Govoreći o situaciji u glavnom gradu posle održanih gradskih izbora, on je ocenio da će „verovatno ishod biti da će Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) formirati većinu u Skupštini Beograda, gradonačelnik će onda podneti ostavku, predsednik Narodne skupštine će onda raspisati nove izbore u nekom trenutku, a Vlada imenovati privremeni organ koji upravlja gradom“.

„Ono što ključno treba da proistekne iz razgovora (predsednika Stranke slobode i pravde Dragana) Đilasa i Vučića – ako već otvorili liniju političkog razgovora vlasti i opozicije – jeste politička proporcija sastava Privremenog veća da zaista buduće izbore pripreme ravnopravno vlast i opozicija„, rekao je Grbović.

(Beta, foto: N1)