Skip to main content

Grbović: BIA je odgovorna za postojanje mafije

Info 02. mar 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG), Pavle Grbović, izjavio je danas da Bezbednosno informativna agencija (BIA) snosi odgovornost za postojanje organizovanih kriminalnih grupa u Srbiji.

Grbović je agenciji Beta kazao da se ne zna šta je gore, “da su pripadnici BIA učestvovali u kreiranju tih klanova i njihovim zlodelima ili da nisu znali da godinama ljudi nestaju i da ih neko ubija”.

“Ko normalan želi da živi u takvom društvu, ko ne oseća strah što mu deca rastu ili će rasti u takvom rasulu? Prosto je, ili su kriminalci ili opasno nesposobni amateri, to nek pokaže istraga, ali šta god da su takvi ne smeju da upravljaju Srbijom”, ocenio je predsednik PSG.

Istakao je da su bezbednosne službe u toj meri zloupotrebljene da se vremenom izgubila svest o tome šta je njihova svrha.

“To svakako nije da one budu ispostave ili urednici tabloida niti sredstva za diskreditaciju neistomišljenika, već da budu faktor koji sprečava ukorenjivanje kriminala. Nažalost, ova vlast je izbrisala granicu između mogućeg i nemogućeg, pa samim tim i između države i kriminala”, naveo je Grbović.

Država danas nema problem sa organizovanim kriminalom, već sa organizacijom kriminala, dodao je on.

“Država sprovodi temeljnu reformu kriminala koja će rezultirati uspostavljanjem reorganizovanog kriminala, a matrica će ostati ista, dok će građani živeti u jednako nebezbednoj državi kao i do sada”, zaključio je Grbović.

(Beta)