Skip to main content

Građanski preokret tuži Linglong zbog nelegalne gradnje fabrike guma

Lokalne samouprave 31. maj 2021.
< 1 min čitanja

Udruženje Građanski preokret iz Zrenjanina podnelo je danas krivičnu prijavu protiv odgovornog lica kineske kompanije Linglong zbog, kako su naveli, izgradnje fabrike automobilskih guma u tom gradu bez građevinske dozvole.

Prijava je podneta i protiv odgovornog lica izvođača radova China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction, zbog sumnje da je izvršio isto krivično delo.

Iz udruženja su naveli da je građevinski inspektor Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj utvrdio da je Linglong na tom gradilištu gradila osam objekata na više od 47.000 kvadratnih metara bez građevinske dozvole.

“Građevinski inspektor je 28. aprila naredio zatvaranje dela gradilišta u fabričkom kompleksu Linglong u Zrenjaninu. Prva stranica tog dokumenta pojavila se pre izvesnog vremena na društvenim mrežama, a sada je utvrđena njegova autentičnost”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je iz dokumenta “vidljivo” da je građevinski inspektor 27. aprila doneo rešenje kojim je kompaniji Linglong naređeno da “ukloni sve izvedene radove na izgradnji nelegalnih objekata”.

“Postoji sumnja da se radi o težem obliku ovog krivičnog dela jer investitor i izvođač radova u međuvremenu nisu postupili po naredbi građevinskog inspektora“, naveli su iz Građanskog preokreta.

(Beta)