Skip to main content

Građanski pokret Bravo osudio vandalske napade na CK 13 i Crni ovan, kao i Vučićeve napade na Brajana Brkovića

Vojvodina 09. мај 2023.
< 1 min čitanja

"Dan pobede nad fašizmom grad heroj Novi Sad dočekao je sa takvim napadima"

Građanski pokret Bravo iz Novog Sada osudio je danas ponovljene vandalske napade na alternativni Omladinski centar CK 13 i na antifašistički kafić Crni ovan, kao i napade predsednika Srbije Aleksandra Vučića na aktivistu pokreta Bravo Brajana Brkovića i zatražio da nadležni organi procesuiraju izvršioce krivičnih dela.

“Dan pobede nad fašizmom grad heroj Novi Sad dočekao je sa takvim napadima. Ovom gradu i ovoj zemlji nije potrebno dodatno verbalno i fizičko nasilje, demonizovanje i upiranje prsta u ljude, naročito ne posle nezapamćenih akata nasilja – masovnih ubistava u Beogradu i Mladenovcu. Novom Sadu i svakom mestu u Srbiji danas je potrebno smirivanje tenzija i agresije”, naveo j taj pokret u saopštenju za javnost.

Pozvali su profesionalce u policiji i pravosuđu da se odupru “intervencijama odozgo”, da rasvetle zločine i procesuiraju izvršioce krivičnih dela.

“Inspiratorima i nalogodavcima poručujemo da u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji ima dovoljno nas antifašista i antifašistkinja koje nikada neće zastrašiti”, naveo je Građanski pokret Bravo.

Oni su poručili predsedniku Srbije da stoje uz Brajana Brkovića i da “laži koje širi sa frekvencija uzurpiranih medija jačaju našu volju da režim na čijem je čelu pošaljemo na đubrište istorije”.

Kafić Crni ovan i Omladinski centar CK13 noćas su demolirani, za šta je pokret Bravo optužio “desne ekstremističke grupe pod kontrolom režima”.

(Autonomija)