Skip to main content

Gej lezbejski centar: Brnabić i Čomić da ne dolaze na Prajd jer su izigrale poverenje LGBT zajednice

Info 08. сеп 2021.
< 1 min čitanja

Gej lezbejski info centar zatražio je danas od organizatora predstojeće Parade ponosa u Beogradu da „uskrate“ poziv premijerki Ani Brnabić i ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić jer su, kako se navodi, posle „volšebnog“ nestajanja predloga zakona o istopolnim zajednicama, „izigrale poverenje srpske LGBT zajednice“.

Iz te organizacije su ocenili da bi „bilo licemerno“ da se premijerka i ministarka pojave na Paradi ponosa 18. septembra a da „nisu pripremile ‘poklon’ za LGBT zajednicu u Srbiji, pa makar to bila informacija šta se sa zakonom dešava i kada će biti poslat u skupštinsku proceduru“.

„Ozlojeđenost u LGBT zajednici je ogromna i smatramo da može da dođe do incidenata ako se pre svega premijerka pojavi na Paradi ponosa, te apelujemo da te subote, 18. septembra Ana Brnabić ostane kod kuće sa svojom partnerkom i detetom i uživa u privilegijama koje ostale LGBT osobe u Srbiji mogu samo da sanjaju“, stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik Gej lezbejskog info centra Predrag Azdejković.

(Beta, foto: Pixabay)