Skip to main content

GDF osudio hajku protv potpisnika apela protiv nasilja nad građanima Cetinja

Info 10. sep 2021.
< 1 min čitanja

Građanski demokratski forum (GDF) osudio je danas javne napade na potpisnike otvorenog pisma upućenog čelnicima vlasti u Crnoj Gori, premijeru i vicepremijeru Zdravku Krivokapiću i Dritanu Abazoviću, u ojem su zatražili njihovu ostavku zbog nasilja nad građanima na Cetinju prilikom ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija

“Zbog svog stava o pitanju koje destabilizuje ne samo Crnu Goru već i čitav region, potpisnike ovog otvorenog pisma su na televiziji sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji Vučićevi poltroni okarakterisali kao izdajnike koji sprovode antisrpsku politiku. Milivoj Bešlin, Dinko Gruhonjić, Sonja Biserko i svi ostali sa spiska su izloženi medijskom linču Vučićevih medija. Ovakva hajka apsolutno je neprihvatljiva za iole civilizovano društvo”, naveo je u saopštenju za javnost predsednik GDF-a Zoran Vuletić.

Dodao je da se “sramnim ispadima brutalnih medija” sa nacionalnom frekvencijom stvara “atmosfera linča” koja podseća na istu onu koja je vladala devedesetih godina pod patronatom Slobodana Miloševića.

Vuletić je pozvao nadležne organe da zaštite one koji se zalažu za pomirenje sa državama i narodima u regionu i koji se “usuđuju da budu nepotkupljivi glas koji teži smirivanju sve opasnijih tenzija” na prostoru bivše SFRJ.

(Autonomija, foto: Medija centar Beograd)