Skip to main content

GDF: Deo opozicije porazio sebe – ni idealni uslovi ne mogu da nadoknade nedostatak politike

Info 18. sep 2021.
< 1 min čitanja

Građanski demokratski forum (GDF) saopštio je danas da je najveći broj njihovih predloga u međustranačkom dijalogu uz posredovanje evroparlamentaraca usvojen i optužio deo opozicije koji je napustio dijalog da nema politiku i da se ponašaju antievropski.

“Upravo završena druga runda međustranačkog djaloga nije donela spektakularna rešenja niti u potpunosti izmenila okolnosti za izlazak na izbore, ali je rezultirala kompromisom koji jeste napredak, koji je u ovom trenutku bio moguć”, naveo je predsednik GDF-a Zoran Vuletić u saopštenju za javnost.

Dodao je da je usvojen priličan broj bitnih zahteva opozicije, kao što je formiranje privremenog nadzornog tela za medije, “što je do juče odbijano”, kao i dopuna Republičke izborne komisije od strane opozicije, “što je bilo teško zamislivo”.

“Uprkos tome, jedan broj opozicionih predstavnika nije podržao završni dokument. Insistirajući na maksimalističkim zahtevima, nepromišljeno i neodgovorno očekujući i obećavajući svojim biračima da će evroparlamentarci obezbediti izvršne odredbe za svako pojedinačno pitanje, ovaj deo opozicije pokazao je svoju nekompetentnost i nerazumevanje pravnog, političkog, ustavnog i medijskog sistema Srbije”, ocenio je Vuletić.

(Autonomija, foto: Medija centar Beograd)