Skip to main content

Ekološki aktivista oslobođen optužbi, nastavlja sa protestima u Bačkoj Topoli

Info 06. jun 2017.
< 1 min čitanja

Ekološki aktivista iz Bačke Topole Dragan Pečurica oslobođen je presudom Višeg suda u Subotici optužbi za narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti kompanije AIK Bačka Topola, zbog toga što je pozivao građane na proteste zbog “nesnosnog smrada”, koji narušava kvalitet života stanovnika Bačke Topole, saopštila je danas Vojvođanska zelena inicijativa.

“Istina je da je Dragan Pečurica, na protestima koje je organizovao, prozivao i ostale zagađivače iz Bačke Topole. Oni nisu reagovali na njegove optužbe, svesni da ugrožavaju zdravlje i kvalitet životne sredine, ali je kompanija AIK Bačka Topola tužila Pečuricu za narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti”, navodi se u saopštenju.

Dragan Pečurica je rekao da bi kompanije trebalo da čuvaju svoj ugled tako što će poštovati zakone, standarde, pravila i procedure u oblasti zaštite životne sredine i kvaliteta života građana, a ne da tuže one koji ukazuju na posledice njihovog zagađivanja.

“Zanimljivo je to da imaju pare za advokate a nemaju za prečišćivače i filtere”, kazao je Pečurica i najavio da će svakog 17. u mesecu nastaviti da organizuje građanske proteste protiv zagađivača.

Sud je u presudi konstatovao da namera Dragana Pečurice nije bila narušavanje poslovnog ugleda, već zaštita životne sredine.

(Autonomija, foto: Vojvođanska zelena inicijativa)