Skip to main content

DS: Ukoliko želi, policija može da pronađe one koji su ispisivali slova Z u Novom Sadu

Info 06. jul 2022.
< 1 min čitanja

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu saopštio je večeras da policija može da pronađe one koji su noćas na mnogo mesta u gradu ispisivali grafite sa slovom “Z”, pod uslovom da želi da ih pronađe.  

“S obzirom na to da je područje grada u kojem su ispisani grafiti u potpunosti pokriveno kamerama, policiji sigurno neće biti teško da otkrije počinioce. Samo ukoliko to želi da uradi”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Pozvali su komunalnu miliciju i policiju da tokom noći pojačaju prisustvo svojih patrola u ulicama koje vode prema Varadinskom mostu i dalje prema Petrovaradinskoj tvrđavi na kojoj sutra počinje festival Egzit (Exit).

“Ispisivanje slova Z koje ruska vojska koristi kao oznaku za svoje trupe u Ukrajini nesumnjivo je motivisano početkom festivala i željom onih koji su ih ispisali da gostima i učesnicima ovogodišnjeg Egzita pokažu da Novi Sad stoji uz zvaničnu Moskvu u njenoj ilegalnoj vojnoj akciji u nezavisnoj i suverenoj državi”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da odgovornost za to snosi aktuelna vlast koja “na različite načine već godinama unazad podstiče kult ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiji i potpiruje netrpeljivost prema Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama”.

(Autonomija, foto: DS)