Skip to main content

DS: Podrška inicijativi za zabranu pokreta Levijatan

Info 24. jun 2021.
< 1 min čitanja

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić najavila je podršku te partije inicijativi za zabranu pokreta Levijatan, koju će aktivistkinja Nina Stojanović sutra u 11 sati podneti republičkoj javnoj tužiteljki.

„Članovi pokreta Levijatan su još jednom pokazali svoje pravo lice, ne samo sukobljavanjem sa vlasnikom azila za pse u Kragujevcu, nego i napadom na aktivistkinju Ninu Stojaković, u pokušaju da je uplaše i ubede da se povuče“, navela Rakić.

Policija u Kragujevcu prošle nedelje je uhapsila vlasnika azila za obuku pasa u selu Čumić D. G. pod sumnjom da je ubijao i mučio veći broj pasa, ali volonteri tog centra i pojedini korisnici njegovih usluga tvrde da je vlasnik nevin i da iza hapšenja stoji njegov sukob sa Levijatanom.

„Pokret Levijatan se već dugo krije iza navodne brige za zaštitu životinja, dok zapravo većinu svojih resursa koristi za maltretiranje, zastrašivanje i diskriminaciju građana Srbije – nacionalnih manjina, žena i političkih neistomišljenika“, saopštila je DS.

Rakić je istakla da država nema nameru da zaustavi aktivnosti Levijatana na sopstvenu inicijativu, „jer neretko Levijatan deluje upravo u interesu režima Aleksandra Vučića i u saradnji sa Srpskom naprednom strankom“, pa je logičan korak samoorganizovanje građana.

(FoNet)