Skip to main content

DS osuđuje Šešeljeve napade na novinare Snežanu Čongradin i Milojka Pantića

Info 14. jul 2022.
< 1 min čitanja

Demokratska stranka osuđuje nove napade Vojislava Šešelja na novinarku Danasa Snežanu Čongradin i sportskog novinara Milojka Pantića i sve uvrede koje je Šešelj izrekao na račun dvoje javnih poslenika gostujući na Televiziji Pink, navodi Srđan Milivojević, predsednik IO DS, u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

Političku odgovornost za taj napad nesumnjivo snosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji odano štiti i medijski protežira svog političkog oca, dodaje se u saopštenju.

Zakonske posledice za izrečene uvrede i govor mržnje, osim samog Šešelja, treba da snose i Televizija Pink i Željko Mitrović, kao odgovorno lice kompanije Pink koje omogućava osuđenom ratnom zločincu, dokazanom nasilniku i najvećem zagađivaču političkog života u Srbiji – da redovno gostuje u programima te televizije u trenutku dok Telvizija Pink aplicira za ponovno dobijanje nacionalne frekvencije, navodi se.

Demokratska stranka ističe da su i Snežana Čongradin i Milojko Pantić poznati kao novinari sa jasnim političkim i vrednosnim stavovima na koje oni imaju bezuslovno pravo, piše u saoštenju.

Knjige koje je Vojislav Šešelj navodno napisao o njima i koje je promovisao u programu Pinka, predstavljaju prizemno, vulgarno i klevetničko štampano smeće koje ni u jednoj uređenoj zemlji ne bi moglo da bude objavljeno, a kamoli predstavljeno na najgledanijoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ocenjuje se u saopštenju.

(Danas)