Skip to main content

DS Novi Sad: Masovna promena urbanističkih planova zbog interesa tajkuna

Vojvodina 18. апр 2024.
< 1 min čitanja

"Posebno su indikativne izmene plana u zoni hotela 'Park' i Futoškog parka u kojem će biti dozvoljena izgradnja novih objekata"

Gradski odbor Demokratske stranke (GrO DS) za Novi Sad upozorio je danas da gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom na sutrašnjoj sednici Skupštine grada namerava da izmeni čitav niz urbanističkih planova kojim je predviđena „dalja devastacija“ Novog Sada.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice gradskog parlamenta je dvadesetak planova detaljne regulacije, a većina predviđenih izmena su u interesu investitora i na štetu građana i Novog Sada, dodaju iz novosadskog odbora DS.

„Sa stručnog stanovišta problematične su gotovo sve predložene izmene u planovima detaljne regulacije, a pored onih već pominjanih u javnosti posebno su indikativne izmene plana u zoni hotela ‘Park’ i Futoškog parka u kojem će, prema predloženom, biti dozvoljena izgradnja novih objekata za potrebe hotela i poslovanje“, precizira se u saopštenju.

Podsećaju da je sadašnja gradska vlast taj isti urbanistički plan do sada menjala čak 15 puta, što „nedvosmisleno pokazuje koliki je haos i grabež za zaradom“.

„Gradska vlast koristi svoje poslednje dane da kroz masovnu izmenu urbanističkih planova dodatno uneredi Novi Sad i tajkunima za koje radi omogući da se još više obogate“, navode iz DS.

Novosadski DS će, dodaju, učestvovati „u svim procesima integracije i saradnje“ opozicionih političkih partija i građanskih inicijativa usmerenih ka smeni sadašnje gradske vlasti i sa „predizbornim obećanjem da će nova gradska vlast poništiti tajkunske urbanističke planove“.

(Beta)