Skip to main content

Dragana Rakić (DS): Nakon pretnji trećim svetskim ratom i nuklearnim oružjem, da se Vučić izjasni da li sledi državnu politiku evropskih integracija

Info 22. sep 2022.
< 1 min čitanja

Nakon pretnji trećim svetskim ratom i nuklearnim oružjem, bilo bi racionalno da se režim Aleksandra Vučića jasno izjasni da li sledi državnu politiku evropskih integracija ili sprovodi neku svoju ličnu politiku – mišljenja je Dragana Rakić, potpredsednica Demokratske stranke.

Upitana da li je Srbija bliža uvođenja sankcija Rusiji od kada je predsednik te države zapretio upotrebom nuklearnog oružja u takozvanom trećem svetskom ratu, sagovornica Danasa kaže da Srbija odavno ima jasno definisanu spoljnu politiku.

– A, to su evropske integracije i usklađivanje spoljne politike sa politikom Evropske unije. Zbog unutrašnjih političkih prilika, Aleksandar Vučić ne usklađuje spoljnu politiku sa EU, nego je usklađuje sa svojom medijskom politikom koja je proruska i antizapadna – smatra ona.

Kako dodaje, Vučić pokušavajući da balansira između zvanične državne politike koja je prozapadna i proruske politike koju plasira kroz domaće medije, ima samo jedan cilj – očuvanje sopstvenog rejtinga i što duži opstanak na vlasti.

(Danas, foto: N1)