Skip to main content

DRAGAN BURSAĆ: Trivićka bi postrojila novu vojsku RS-a i ‘poklala’ bi se za Kosovo

Stav 20. jun 2022.
3 min čitanja

Kada ljubiteljica četničkog komandanta Draže Mihailovića i naci vladike Nikolaja Velimirovića, Jelena Trivić izjavi na skupštinskom zasijedanju, pazite sad, kako treba postrojiti vojsku RS-a i kako bi se “poklala” za Kosovo to nikoga više ne treba da čudi. Naprotiv, Jelena Trvić kao i resto njenih kolega u PDP-u i SDS-u, nisu nikakva entitetska opozicija Miloradu Dodiku. Ne nikako! Oni su samo rivali, oponenti i pretendenti na Dodikov tron, a ideološki su postavljeni kao i on, precinije i iskrenije-mnogo su gori.

Četnički tajkuni i tajkunski četnici

Vidite, odavno zastupam tezu da su na vlasti u RS-u tajkuni, koji silno žele da su četnici, ne bi li se dodvorili biračima, a da su u opoziciji izvorni četnici, koji žele da postnu tajkuni, ne bi li se napili moći, koju bi im vlast omogućila.

Pa tako kad Jelena Trivić proziva u Skupštini RS-a vladajuće iz reda Dodikovog SNSD-a, ona ih proziva jer su preblagi u svom četničanju:

“Šta rade ti vaši kadrovi. I ja bi skočila tamo kada se spominje Kosovo bez zvjezdice i spominjanja rezolucije Vijeća sigurnosti. Zašto se nisu borili, da ne kažem klali, a masno su plaćeni. Ja bih se poklala zbog Kosova”, zapravo se nudi glasačkom tijelu ionako slijepom od četnitva kao ‘bolji’ izbor.

I zna Trivićeva da se Dodik očigledno po uzusima i standardima tog i takvog glasačkog tijela ne bori dovoljno i ne “kolje za srBstvo”, kako kaže Trivićka za imaginarno Kosovo, a koje je u realnosti odavno nezavisna država.

Ko bliže Putinu, njemu izbori

Ali ima tu jedna velika razlika. Jelena Trivić bi makar hipotetički u pročetničkom maniru, odista klala za Kosovo, dok bi Dodikovi puleni tu bitku gledali sa neke veće, sigurnije udaljenosti-po mogućstvu iz Sankt Peterburga ili nekog novog ruskog Dodikovog utočišta.

A kad smo kod Sankt Peterburga i Dodikovog sastanka sa Putinom, preciznije tinejdžerskog fotografisanja i petominutnog razgovora niočemu, Miloradu se čini da je ovim dobio simpatije i onog zadnjeg rusofila, koji se dovumio za koga će glasati u oktobru. Preciznije, Dodikova posjeta neofašisti i agresoru Putinu predstavalja najveću njegovu političku reklamu i buster za predstojeće opšte izbore. A RS, odavno rusifikovana u najgrđem putinofilskom zanosu i jedino što vidi je fotografija Milorada Dodika sa zločincem-u njihovom nakaradnom gledanju-herojem Putinom.

Pa je onda razumljivo uključivanje četničke ringle od strane Trvićeve na najjače.

Sjetila se ona svojih korijena, sjetila se kako je odavno pričala nebuloze o dva ratna pokreta otpora miješajući partizane sa četnicima, sjetila se kako je zborila o četniku Draži kao prvom gerilcu Evope, kako se divila svetosavskom naci vladiki Nikolaju Velimiroviću istom onom što je hvalio Adolfa Hitlera i prezirao Jevreje, pa je u tom neonaci zanosu odapela još jednu strelicu u javnosti pozvavši na neko novo postrojavanje VRS-a?!

“Prestanite demonstrirati moć na nekim tipskim sporazumima, postrojite vojsku RS, evo istekao vam je rok za formiranje vojske.”

Dakle stvar je jasna. Vučić ima Boška Obradovića, Putin je imao Žirinovskog, a Dodik svoju verziju “opozicije” uokvirenu neočenikinjom Jelenom Trivić, Draškom Stanivukovićem i ostalim nacionalističkim klovnovima, koji bi za Putina i Veliku Srbiju život dali.

Onaj ko ovo ne razumije ili nije najoštrija olovka u pernici ili je maliciozan i radi sve za ovu pomenutu ekipu. A ova ekipa će se žestoko na četničkom ideološkom polju poklati sa Dodikom i njegovom tajkun-mafijom. I ko god pobijedi, normalan čovjek će izgubtiti. Ako je uopšte išta ostalo od normalnih u današnjem RS-u koji je mješavina popaljenog Dombasa i nekake litijaško zilotske zajednice Crkve Srbije sa čentičkim i putinovskim okupacionim “Z” vrijednostima.

Pa tako, neko naivno i neobaviješteno u svom neznanju napisa neki dan kako Vojin Mijatović “krade” glasove opoziciji svojom kandidaturom za Predsjedništvo BiH.

Grohotom se smijem.

Zar stvarno mislite da će plebs koga jarca i pali Trivićkino retoričko klanje oko Kosova i nekakva nova VRS glasti za Vojina Mijatovića? Hahahah – pa veća je šansa da dobije glas od kojeg Dodikovog odbjeglog poslušnika nego od vojske koju regrutuje Jelena Trivić, Borenović, Stanivuković i ostal bratija.

I da, jasno je svima da je to BAŠ tako i da je više od tri decenije zatucavanja i srpskog ultranacionalizma, sa novom putinofilijom i nekažnjenim zločinačkim tendencijama od RS-a stvorilo nešto sa čim u Evropi nema poređenja.

A ti narode izađi pa biraj! Bujrum ti tajkuni-četnici ili četnici-tajkuni.

(Radiosarajevo.ba)