Skip to main content

DRAGAN BURSAĆ: Četnički Beogradski sindikat u “srpskom Herceg Novom“

Stav 12. avg 2022.
4 min čitanja

Nego, da li je Herceg Novi baš u Crnoj Gori? Frontmen beogradskih Vučićevih sinidkalca Feđa Dimović reče “ipak je Herceg Novi najveći srpski grad u Boki”. A to znači da je veliko crnogorsko srce, koje je primilo Srbe u ratnim nevoljama zgaženo, jer je od drevnog grada po njima ostala samo srbadija.

Dobro, Dritan Abazović je potpisao sramni i izdajnički Temeljni ugovor, kojim je izručio crnogorske materijalne spomenike Crkvi Srbije, kao najvećem organizovanom zavojevaču i smutljivcu na ovim prostorima.

Kažem dobro zato što je isti taj Dritan Abazović kazao kako je ovo svršena stvar, pa se nakon orgazmičkog svršavanja treba smiriti i okrenuti ekonomiji. Što se kaže crkvi crkveno, a crkveno je sve i gotova stvar.

Ekonomski stručnjaci iz Beogradskog sindikata

U okviru ekonomskog preobraženja Crne Gore pod Abazovićem i njenog pretvaranja u ekonomskog tigra Mediterana, u Herceg Novi je stigla ekspertska muzička podružnica Vučićevih kučića iz Srbije, čuj mene hip hop sastav, Beogradski sindikat. I odmah se počeko sa preporodom. Ekonomskim, naravno.

Jebeš svijet bez ekonomije!

Tako se u sklopu ekonomskih reformi sa Kanli kule u Herceg Novom orilo “Oj Kosovo, Kosovo…“, iz nekoliko hiljada grla, na koncertu ekonomskih reformatora iz Beogradskog sindikata. Ono, jeste da Herecg Novi nije baš na Kosovu i jeste da je nezavisno Kosovo vlažni san impotentnih srpskih nacionalista, koji svake godine za dogodine odlažu ekskurziju u Prizren, ali opet, nekako je bilo neprijatno slušati velikosprske luzerske žalopojke u sred Crne Gore.

Nego, da li je Herceg Novi baš u Crnoj Gori?

Ako pitate članove Vučićevog sindikata kazaće vam, zavisi kako gledate. Eto na primjer, reče frontmen sinidkalca Feđa Dimović  “ipak je Herceg Novi najveći srpski grad u Boki”, šta god to značilo. A to znači da je veliko crnogorsko srce, koje je primilo Srbe u ratnim nevoljama zgaženo, jer je od drevnog mediteranskog grada ostala po njima samo srbadija.

Kažem, makar ako pitate Feđu Vučićevog, jer mu je od svega baš to najbitnije. Ono istina, Beograd je po toj logici najveći crnogorski grad, ali to Crnogorci ne potežu.

Ali nije to sve, dobri moji, ne nikako.

Na konstataciju voditeljke radija “Jadran“ kako su ranije snimili himnu protiv “agresije nad srpskim narodom u Crnoj Gori”, kazao je Feđa Vučićev kako im je drago što su “bili mali djelić velike borbe za slobodu naroda u Crnoj Gori”- čitaj, bili su dio litijaške propagande, koja je klerikalnom kontrarevolucijom dovela četnike na vlast, ali o četnicima malo kasnije.

Zanimljivo je da se i Feđa Vučićev Dimović poslužio baš Dritanovim riječima pa kazao:

“Nadam se da je borba za svetinje potpisivanjem Temeljnog ugovora konačno završena i da će narod moći konačno da nastavi dalje”.

Pomislio bi čovjek da im ista centrala piše saopštenja. I dobro bi pomislio.

A nastavak je to već dobro znate, ekonomski preporod, čuj mene četnička okupacija Crne Gore.

Četničke pjesme Mediterana za 2022.

Pa je glede mnogospominjanih četnika, a baš u “najvećem srpskom gradu u Boki“, kako beogradski sindikalci krstiše Herceg Novi, održano veče klasične muzike.

Dakako, četničke klasične muzike, pa se iz grada orilo “Đurišiću mlad majore”. Naravski, sve su ovo predgrupe i jedna vrsta a cappella uigravanja za dolazak prvog u Crkve Srbije, patrijarha Porfirija, koji će doći 14. ili 15. avgusta. Znate kako to kod njih ide, nikad se ne zna kad dolaze, a granicu ne moraju legalno prelaziti. Ili prelijetati. Sve u svemu kako im se ćefne.

A što se tiče Porfirija, tog rok-patrijarha kako mu tepaju kojekakvi zaluđeni pripejd ljevičari, svi znamo da je isti dobro upjevan, pa ćemo se prisjetiti kako je tadašnji mitropolit, a danas patijarh Porfirije pjevao, šta se ono na Dinari sjaji, sa svojim popovskim a cappella sastavom.

Što se kaže, ne nastupa se na koncertu bez CV-ja i iskustva.

No, moram razočarati naivnog građanina, ako misli da je sva šteta u Beogradskom sindikatu i Porfiriju, neka se pripreme za pravu ekomosku reformsku, čuj mene četničku buru. Čini se da će se na inicijativu Joanikija Mićovića Helikopterskog početi rehabilitovati četnici po Crnoj Gori.

Znate kako je Joanikije nedavno hvalio Dražu Mihailovića?

Za one koji ne znaju, Joanikije je 4. avgusta afirmisao parastos četniku Draži koji je u Grblju služilo niže sveštenstvo njegove eparhije, da bi mu kolega Metodije Ostojić 8. avgusta u Gornjem Zaostru kod Berana lično održao parastos, i to Mihailoviću, Pavlu Đurišiću, a preteklo je nešto kako reče Joanikije, citiram “i za ostale komandante, vojnike i vojskovođe”.

Opet, pročitali ste da se Draži u rehabilitaciji u Srbiji od prije neki dan pridužio koljač Nikola Kalabić, a kako se čini “ekonomske reforme“ će zahvatiti i Crnu Goru, koja će pod ovom vlašću krenuti nastranim stopama Vučićevih gaulajtera.

I da ne bude nikave zabune, šta Srbija sve sa Crkvom Srbije i zvaničnim politikama misli o Crnoj Gori, svjedoči izjava jednog od rijetkih plivača u srbijanskom političkom životu, desničara Boška Oradovića, koji prije neki dan sa ljetovanja u Lučicama kod Petrovca poruči kako će Crna Gora i Srbija opet biti dio iste države.

Na koju državu Obradović tačno misli? Da li na Evropsku uniju koju Srbija neće vidjeti još dugo ako ikada, ili na NATO pakt, koga se ista ta Srbija gnuša, ne znam da me ubijete.

Biće ipak da misli na Veliku Srbiju ili srpski svet ili kako mu ovih dana tepaju Otvoreni Balkan. E, to je mjesto na koje Dritan sve sa Beogradskim sindikatom, Joanikijem, Porfirijem, četnicima mrtvim i živim i ovim Vučićevim posilnim Obradovićem planira da odvede Crnu Goru.

Na sramotu svih onih koji vole Crnu Goru, a koji rade za Dritana i ostale izdajnike.

(CdM)