Skip to main content

Do 10 sati glasalo sedam odsto građana

Autonomija 25. мај 2008.
< 1 min čitanja

Izlaznost birača na izborima u Vojvodini do deset sati bila je deset odsto, podaci su koje je Pokrajinska izborna komisija (PIK) dobila od izbornih komisija izbornih jedinica.
Kako se navodi u saopštenju PIK-a, izlaznost birača u Severno-bačkom i Srednje-banatskom okrugu je 8,5 odsto, Severno-banatskom 7,8 odsto, Južno-banatskom pet odsto, Zapadno-bačkom 7,4 odsto, Južno-bačkom 6,5 odsto i Sremskom okrugu sedam odsto.
Najveća izlaznost birača na teritoriji Vojvodine zabeležena je u opštini Žitište i iznosi 11,2 odsto, dok je najmanja u opštini Žabalj i iznosi 3,6 odsto.
Pokrajinska izborna komisija će nove podatke o izlaznosti birača, u drugom krugu izbora po većinskom sistemu u Vojvodini, objaviti posle 12 časova, navodi se u saopštenju.
U birački spisak u Vojvodini upisano je 1.720.818 građana, a drugi krug se održava u svih 60 izbornih jedinica, pošto u prvom krugu niko od kandidata nije dobio potrebnu većinu.
Građani će izabrati 60 poslanika koji će, zajedno sa već izabranih 60 poslanika po proporcionalnom sistemu, činiti novi saziv Skupštine Vojvodine.

(Beta)