Skip to main content

Đukanović: Srbija se naoružava iz neprijateljskih zemalja Evrope i NATO-a

Info 12. apr 2022.
< 1 min čitanja

"Vjerujem da će to pomoći da se razbistri slika regiona na političkim adresama unutar evropske i evroatlanske zajednice"

Naoružavanje uvijek zabrinjava, kaže predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, komentarišući naoružavanje Srbije.

“I naoružavanje nažalost govori o tome da je pojačan osjećaj ugroženosti bezbjednosti u Evropi”, istakao je odgovarajući na novinarska pitanja danas na Cetinju.

“Dodatan rizik donosi naoružavanje na Balkanu.

Ne treba da previdimo da nažalost, ukupna kultura, pa i bezbjednosna nije na Balakanu na onom nivou na kojem je u djelovima razvijene Evrope.

Generalno nas to brine, a u ovom slučaju, dobro ste registrovali, riječ je o jednoj produženoj tendenciji naoružavanja Srbije oružjem koje je iz zemalja koje se sada pojavljuju ne samo kao konkurenti nego kao neprijatelji Evrope i NATO.

To je nešto što treba registrovati, što, moram da priznam mene ne iznenađuje nego je još jedan dosljedan potez u ukupnoj politici koju Srbija vodi tokom posljednjih godina, ali vjerujem da će to pomoći da se dodatno razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama unutar evropske i evroatlanske zajednice”, kazao je Đukanović odgovarajući na novinarska pitanja.

(Antena M, foto: Kabinet prdsjednika Crne Gore)