Skip to main content

Đukanović: Smjena Kentere je dalji doprinos onih koji zemlju žele da učine nefunkcionalnom

Jugoslavija 08. окт 2022.
< 1 min čitanja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je krajnje neuobičajena i iznenađujuća dinamika jučerašnjeg dana u Vladi Crne Gore i to svjedoči o neuravnoteženosti i nervozi ljudi koji su o tome odlučivali, komentarišući smjenu direktora ANB-a.

„Najprije, ovo je dalji doprinos onih koji žele da učine ovu zemlju nefunkcionalnom, kao što sam već mnogo puta rekao. Mnogo onih koji ne prihvataju realnost Crne Gore ušli su u novu fazu borbe protiv crnogorskog suvereniteta. To su u prvom redu ideolozi velikosrpskog sveta. O tome na primjer jasno govori izjava predsjednika Srbije -nepažnjom Srbije je Crna Gora dobila nezavisnost-„, kazao je Đukanović.

„ANB je stub bezbjednosti svake zemlje, a ovo je pokušaj da se prekine kontinuitet rada Agencije koja je radila na presijecanju ruske obavještajne službe“, smatra predsjednik.

„Iz serije poteza koju Abazović povlači posljednjih sedmica, vidimo namjeru da se ovo prelazno stanje što više produži. Ova Vlada će pokušavati da kupi vrijeme za svoje trajanje“, otvorio je Đukanović izlaganje na 2BS forumu.

(Antena M, Foto: Kabinet predsednika)