Skip to main content

DENIS KOLUNDŽIJA: Nedostajući osmeh

Autonomija 05. dec 2023.
2 min čitanja

... iz Vojvodine

PREDIZBORNO: Počeće u decembru, trinaestog i nijednog drugog – sasvim slučajno četiri dana pred izbore – da se gradi dugonajavljivana brza saobraćajnica između dva granična prelaza, Bačkog Brega i Nakova.

IRAK/IRAN: Ili je umesto Nakova ipak Srpska Crnja? Kad resorni ministar najavljuje nešto što se već naziva „Osmehom Vojvodine“, hoće kod svakog iz Vojvodine, posebno Banaćanima, da razvuče osmeh kad neko tako samouvereno smatra da su Crnja i Nakovo jedno te isto. Al’, u predvečerje izbora, nećemo valjda da se bavimo sitnicama.

NIJE MALA: Kad se gledaju kilometri, ništa u Vojvodini ne deluje daleko. U praksi, stvari stoje bitno drugačije. Somborcima, recimo, trebaju pilule za smirenje samo od pomisli koliko im treba da stignu do Vršca. Ništa bolje nije ni Novosađanima ako požele da potegnu put Kikinde. A onda kažu – Vojvodina je mala!

SAMO SAT: Ako bismo slušali najave, čuj mene bajke, dakle najave, brza saobraćajnica trebalo bi da drastično skrati putovanja između nekih mesta. Sat vremena između Novog Sada i Sombora zvuči odista neverovatno, kad svaki vozač zna da mu za tu deonicu trenutno treba, u najboljem slučaju, makar pola sata više; autobusima barem sat.

ŠENGEN ZNAČI: Skratio bi taj „Osmeh“ putovanje, kažu tako, između graničnih prelaza Srbije s Mađarskom i Rumunijom (da li je na kraju Nakovo ili Srpska Crnja, šta ste odlučili?) sa tri na dva sata. Pod uslovom, dakako, da stranci koji se odluče da koriste tu „prečicu“ ne naiđu na solidni zastoj na graničnom prelazu – pošto Srbije nije i neće još neko vreme biti u Evropskoj uniji. Pa kome da se od te spoznaje već u najavi ne razvuče osmeh na licu?

BEZ KAMIONA: Slutim da bi čitav ovaj projekat mogao da prevashodno godi kamiondžijama, iovako nevoljnim da za svoj tovar plate primerenu naknadu kroz putarinu. Ali, barem neće, tog jednog lepog dana, sa tim svojim tovarom više prolaziti kroz naseljena mesta Bačke, Potisja i severnog Banata, kao što to čine danas. I više neće dodatno razvaljivati već dobrano uništene puteve.

A DRUGI?: Dobro, osim njih, kamiondžija, i nas koji povremeno imamo potrebu da iz Novog Sada zapucamo do, štaznam, Sombora, ili, iz nekog razloga, do Kikinde pa, još iz čudnijih povoda, do Banatskog Aranđelova, kome će još taj obećani brzi put doneti korist, pa, u neki situacijama, i izmamiti osmeh na licu?

PRAŽNJENJE: Hoće svakako i onima koji budu živeli na toj trasi ali i onima koji joj gravitiraju. Problem je samo što se malo koje mesto u Vojvodini, a nekmoli na toj trasi, ubrzano ne prazni: samo od 2011. do 2022. Vojvodini je izgubila skoro 200.000 stanovnika. Dok se ta brza saobraćajnica završi, taman će stići novi popis stanovništva i on, sva je prilika, neće biti ništa povoljniji.

PUT U ŽIVOT: Onima koji su odlučili da napuste Vojvodinu u potrazi za boljim životom pri odlasku su bili dobri i postojeći putevi. Ako se ovde nešto bitno ne promeni, zahvaljujući novom a brzom putu – odlaziće se možda još i brže.

Sve dok taj put ne ostane jedini osmeh koji će ovde biti moguće pronaći.

(Autonomija, foto: Prostorni plan-Pokrajinski sekretarijat za urbanizam)