Skip to main content

Smene zbog torture romskog mladića

Info 28. jun 2011.
< 1 min čitanja

Uhapšeni policajci koji su snimljeni kako zlostavljaju romskog mladića. Ministar policije Ivica Dačić se izvinio maltretiranom Danijelu Stojanoviću.
Stojanović je pre četiri godine bio žrtva policijke torture, koja je zabeležena i okačena na internet stranicu Youtube. Dačić, nakon razgovora s Danijelom i njegovim ocem, rekao je da su dvojica aktera tog događaja uhapšena i da su protiv njih podnete krivične prijave, a treći policajac će, kako je rekao, biti procesuiran.
Dačić je poručio da će uslediti smena, kako je rekao, svih odgovornih koji su u to vreme bili na rukovodećim funkcijama.
Ministar je kazao da on ne dovodi u pitanje to da li je neko nešto uradio već da policija ne može da reaguje na način koji se vidi na video zapisu.
“Takvo postupanje je nanelo veliku štetu policiji”, rekao je Dačić istakavši da je njegov cilj da štiti policiju, ali i građane od postupanja policije na način koji nije u skladu sa zakonom.
Podsetimo, sporni snimak objavljen je na Jutjubu, a nastao je 2007. Na njemu se vidi kako policijski službenici maltretiraju i tuku romskog mladića, koji je medijima ovih dana ispričao da je ta “tortura” trajala dva sata.

(agencije)