Skip to main content

Cvijetić: Vučević može spomenik fašistima da diže sa Orbanom u mađarskom parlamentu

Info 19. сеп 2022.
< 1 min čitanja

Predstavnici novosadskog odbora stranke “Zajedno” i Omladinske studentske akcije (OSA) danas su išarali ulaz ispred Gradske kuće porukama “Podigni gard odbrani grad” a povodom akcije prikupljanja potpisa protiv podizanja spomenika nevinim žrtvama 1944/45 godine.

Uoči ovog događaja oni su podsetili da ih je sinoć policija privela jer su iste poruke ispisivali na platou Pozorišnog trga i istakli da je taj čin bio zastrašivanje.

“Ovo je poruka zastrašivanja za sve koji zele da sačuvaju antifašističkvučevie tekovine grada Novog Sada. Jedanaest policijaca je juče došlo da nas hapsi”, poručio je predsednik novosadskog odbora ove stranke Radivoje Jovović.

Sekretar odbora Mladen Cvijetić poručio je da ipak nisu zastrašeni.

“Miloš Vučević može spomenik fašistima da diže sa Orbanom u mađarskom parlamentu. Na Limanu neće”, rekao je on.

Zaposleni iz Gradske kuće pozvali su policiju.

Aktivisti su nakon toga nastavili da prikupljaju potpise peticije ispred njihovih prostorija na Pozorišnom trgu i ponovo su šarali plato. Ubrzo su se pojavila dva pripadnika MUP-a sa namerom da ih legitimišu.

Nakon današnje akcije aktivistima novosadskog odbora stranke “Zajedno” u kafiću dvojica uniformisanih pripadnika MUP-a i jedan u civilu, uručili su poziv da se odmah jave u PU Novi Sad. Oni su pozvani u svojstvu građana.

“Zajedno” poziva u građane da se okupe u 20 sati ispred policijske ispostave u ulici Papa Pavla 46.

Petar A. (Autonomija)