Skip to main content

Članovi kolegijuma i redakcije NIN-a dali otkaze, prelaze u novi nedeljnik

Info 10. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Odlučili smo da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu“

Članovi kolegijuma i redakcije NIN-a su dali otkaze novoj vlasnici nedeljnika Jeleni Drakulić Petrović. Tim povodom javnosti su uputili saopštenje.

„Nova vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva“, navodi se u saopštenju koje su potpisali članovi kolegijuma i redakcija nedeljnika NIN.

„Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu“, navodi se u saopštenju kolegijuma NIN-a.

U odvojenom saopštenju kompanija United Media saopštila je da će uskoro pokrenuti novi nedeljni list na srpskom tržištu u kojem će cela redakcija dosadašnjeg nedeljnika NIN nastaviti svoje poslovanje.

„Smatramo da se na medijskoj sceni otvorio prostor za novi nedeljnik koji će baštiniti najviše standarde nezavisnog i profesionalnog rada, a koji će uređivati i za koji će pisati vrhunski profesionalci koji su svoj integritet brižljivo gradili i čuvali tokom prethodnih decenija“, piše u saopštenju.

Dodaje se da će dosadašnja redakcija NIN-a, zajedno sa Vesnom Mališić i Milanom Ćulibrkom, biti deo novog nedeljnog izdanja koje će se vrlo brzo naći pred čitaocima širom zemlje.

„Urednički koncept koji su oni do sada negovali u potpunosti se slaže sa politikom poslovanja United Media i on se neće menjati ni u narednom periodu“, piše u saopštenju.

U okviru United Media u Srbiji posluju mediji N1, Nova, Danas i Sport Klub.

(Autonomija, N1)