Skip to main content

Čanak: Radnici Šinvoza podneće prijavu protiv V. Ilića

Info 07. апр 2008.
< 1 min čitanja

Nenad ČanakLider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da će se koalicija „Zajedno za Vojvodinu“, koju predvodi njegova stranka, zalagati pre svega za bolji život građanki i građana pokrajine.
„Za razliku od svih ostalih, mi drugi, rezervni položaj nemamo“, rekao je Čanak u nedelju uveče na predizbornoj tribini u Vrdniku. Prema njegovim rečima, u svakoj predizbornoj kampanji predstavnicima svih stranaka i koalicija „usta su puna priče“ o Vojvodini.
„Ali se posle kampanja na Vojvodinu zaboravi i niko se, osim autohtonih vojvođanskih partija, i ne zalaže za njene interese“, rekao je Čanak.
On je ponovio da će LSV insistirati na vraćanju vojvođanske imovine, kako bi se konačno zaustavila „pljačka“ koju građani pokrajine „trpe dugi niz godina“.
Čanak je najavio i da će danas radnici zrenjaninskog „Šinvoza“ podneti krivičnu prijavu protiv srpskog ministra za infrastrukturu Velimira Ilića za zloupotrebu položaja, odnosno zbog nestanka 5.000 vagona.
„Tim nestankom nisu oštećeni samo ‘Šinvoz’ i ‘Železnice Srbije’, nego i svi građani ove zemlje koji plaćajući porez finansiraju i rad ‘Železnica Srbije'“, rekao je predsednik LSV-a.Na skupu u Vrdniku, on je ponovio i da je ugovor o koncesiji za autoput Horgoš-Požega „prevara“ na koju je njegova stranka ukazivala od samog početka, a koja „tek sada izlazi na videlo“.

(Beta)