Skip to main content

Čanak: Ponoš ima manje šanse da pobedi Vučića od Tadića

Info 24. jan 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da predsednički kandidat Stranke slobode i pravde, general Zdravko Ponoš, ima manje šanse da na predsedničkim izborima pobedi aktuelnog predsednika Aleksndra Vučića, nego što bi ima bivši predsednik Boris Tadić.

„U povodu inicijative da se za predsednika Srbije kandiduje general Zdravko Ponoš, moram da primetim da gospodin Ponoš, uz dužno poštovanje, ima znatno manje šanse da pobedi kandidate SNS Aleksandra Vučića od političara koji je već obavljao tu dužnost, Borisa Tadića“, rekao je Čanak agenciji Beta.

Ocenio je da bi kandidaturom Tadića bila i ispravljena nepravda koja je tom kandidatu bila na jednim od prošlih izbora naneta štetočinskom kampanjom takozvanih belih listića.

„Kandidaturom Borisa Tadića, koju bi sasvim sigurno podržala većina opozicionih grupacija u Srbiji, bila bi i ispravljena nepravda koja je tom kandidatu bila na jednim od prošlih izbora naneta štetočinskom kampanjom tzv. belih listića, i Srbija bi dobila šansu za promene koje su joj, očigledno, više nego potrebne“, naveo je Čanak.

(Autonomija, Foto: MC)