Skip to main content

Nenad Čanak: Neprijatelji Crne Gore imaju pripremljeno oružje po manastirima Crkve Srbije

Jugoslavija 08. nov 2023.
< 1 min čitanja

"Neprijatelji Crne Gore su ovoga trenutka spremni za građanski rat"

Poslanik u Skupštini Vojvodine i nekadašnji lider Lige socijaledemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da “neprijatelji Crne Gore imaju pripremljeno oružje po manastirima Crkve Srbije” u Crnoj Gori.

“Oni imaju po manastirima Crkve Srbije podeljeno oružje i spremno da bude upotrebljeno protiv Crnogoraca. Oni imaju kompletnu podršku iz severoistočne Bosne i Hercegovine i sigurno iz Srbije. Crnogorci to nemaju”, rekao je Čanak za crnogorski portal Voice of Montenegro.

Dodao je da su za građanski rat ovoga trenutka spremni oni koji su neprijatelji Crne Gore i upozorio da bi bojkot popisa stanovništva zapravo išao na ruku neprijateljima Crne Gore, jer bi tenzije u društvu dodatno porasle.

Čanak je rekao da crnogorske snage treba da obezbede međunarodnu podršku da se popis stanovništva odloži ili da bude urađen pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice koja će garantovati da će proces biti sproveden na fer način

Prema njegovim rečima, “posrnulo” se u priči da se sruši Milo Đukanović tako što nije srušen on, već je srušeno sve ono sto je do sada urađeno.

“I ako se to ubrzo ne promeni Crna Gora će s jedne strane otići u dužničko ropstvo zbog kredita koji se neštedemice uzimaju, pa će morati da prodaju svoju imovinu ili da je predaju strancima. Doći ćete u situaciju da se vežete za Srbiju, dok je Srbija vezana za Rusiju, a Rusija je ovog trenutka na pogrešnoj strani istorije”, rekao je Čanak.

(Autonomija/Vominfo)