Skip to main content

Čanak: Koštunica je strani plaćenik

Autonomija 18. апр 2008.
< 1 min čitanja

Nenad ČanakLider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak optužio je premijera Srbije Vojislava Koštunicu da je „strani plaćenik“ jer želi da proda Naftnu industriju Srbije (NIS) za „ponižavajuće“ nisku cenu.
„Narodnjačka koalicija poklanja najvredniji resurs ove zemlje kako bi dobila podršku za svoju politiku i kako bi Koštunica bio doživotni premijer. To jasno pokazuje ko je u ovoj zemlji strani plaćenik i zastupnik stranih interesa“, rekao je Čanak na tribini u Beloj Crkvi.
On je Koštunicu optužio da na taj način, a uz pomoć stranih sila, pokušava da ostane „doživotni premijer“. Prema njegovim rečima, samo zgrade Naftagasa u Novom Sadu i Jugopterola u Beogradu vrede oko 600 miliona evra, a „narodnjaci“ žele čitav NIS da prodaju za 400 miliona.
Čanak je kazao da su prave patriote oni političari koji se bore za narod svoje zemlje, da ima što bolji životni standard i da im država jača i ima što veći ugled.
„Koštunica je uspeo da mu narod bude sve malobrojniji, živi sve gore, a i država mu se smanjila, da manja ne može da bude“, rekao je Čanak.

(Beta)