Skip to main content

Čanak i Olenik na obeležavanju Sv. Nikole u Kijevu, organizovanom za decu bez roditelja

Info 19. дец 2022.
< 1 min čitanja

"Deca iz Bahmuta čiji su roditelji nestali u ratu, utočište su pronašla u prestonici Ukrajine"

Bivši lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i narodni poslanik Zajedno za Vojvodinu Aleksandar Olenik prisustvovali su danas u Kijevu proslavi Svetog Nikole, organizovanoj za decu iz Bahmuta čiji su roditelji nestali u ratu, a koja su utočište pronašla u prestonici Ukrajine.

„Deca su praznik Sveti Nikola proslavili uz kolačiće, sendviče, mandarine i poklone. Neki od njih ne znaju gde su im roditelji, ostalima su roditelji ubijeni“, istakao je Čanak.

Dodao je da su proslavi prisustvovali i ljudi koji su ih primili da se o njima staraju. Čanak je tom prilikom napravio i snimak koji je prosledio našoj redakciji.

A prethodno su dva novosadska političara posetila i grad Irpin, koji je na početku agresije bio pod ruskom okupacijom. Tu im je domaćin bio rektor Univerziteta u Irpinu Dmitro Serebrjanski.

„Svuda po gradu, uključujući i Univerzitet, vidljive su posledice ruskog granatiranja, kao i žestokih borbi koje su tu vođene. Grad je trenutno bez struje i grejanja“, naveo je Čanak za Autonomiju.

(Autonomija, Foto: Nenad Čanak)