Skip to main content

Bursać: Redov Čavara aktivno radi na disoluciji zemlje!

Stav 11. avg 2022.
3 min čitanja

"Za sve se pita Dragan Čović, njegov mentor i slobodno se može kazati politički gaza, a što da ne i vlasnik"

“Šmit kobiva “ucjenjuje“ Čavaru da se počne petljati u svoj posao, a ako to ne uradi, onda će taj isti Šmit nametnuti političke izmjene Izbornog zakona kojima HDZ faktički dobija treći entitet i apsolutnu moć na državnom nivou. Čavarino je da nahrani pse i ništa ne dira. I tako i bi“

Može li se, što bi pitali Crnogorci ležati, a raditi? Može. Evo, živi primjer je Marinko Čavara, prvi čovjek Federacije. Leži, a ležanjem radi na raspadu zemlje.

Pa tako taj Marinko Čavara kao predsjednik Federacije, danas izađe pred medije i ladno izjavi kako NEĆE PREDLOŽITI sudije Ustavnog suda dok se ne postigne “politički dogovor“ oko Izbornog zakona.

Tek tako. Jebo sad sudije. Politika i partija su iznad zakona. Makar u BiH.

Neka bude volja Čovićeva

Preciznije Čavara kaže:

“Nije to do moje volje, stvar je političkih odnosa. Ja sam davno imenovao komisiju pa smo četiri godine čekali u parlamentu“

I mogu vam reći da je prvi čovjek Federacije BiH u pravu. Zaista nije do njegove volje. Za sve se pita Dragan Čović, njegov mentor i slobodno se može kazati politički gaza, a što da ne i vlasnik. A vlasnik je tenutno u stanju ambasadorskog lobiranja i eidjskog tihovanja, ne bi li kako preko Šmita, Izraela, USA i OHR-a izboksovao uvođene političkih izmjena nametnutog Izbornog zakona, što će kazati priprema za stvarenje Trećeg entiteta i aprthejda na pola teritorije Bosne i Herecgovine, koja više nikad (zakonski) neće moći biti građanska zemlja.

Pa tako Čavara ne žuri nigdje, jer ko žurio, vrat slomio, to prvo, a ko žurio možda se i dogovorio, gluho bilo. Ali ako padne dogovor, onda ništa od aprthejd zakona. Zna to Marinko Čavara, a još više njegov šef i vlasnik Dragan Čović, pa mu savjetuje da požuri polako. Puževski polako. I tako će se prvi u Federaciji nakanuti (možda) da sutra odgovori Šmitu, a šta će mu kazati ne znamo. Đekna još nije (politički) umrla, a kad će, do Čavare je.

Da pojasnim strancima šta se dešava u Federaciji, da ne budu zbunjeni

Tek o žurnosti nema ni govora, jer kako kaže Čavara, “oni koji dolaze izvana puno puta ne razumiju šta se dešava u FBiH, komplikovano je i nama, a kamoli njima. Pogotovo jer su bombardovani neistinitim informacijama od pojedinih osoba i medija”.

Pa da pojasnim onima što dolaze iz inostranstva, a Boga mi i onim što žive u ovoj divnoj Bosni i Hercegovini, šta se to dešava. A dešava se sljedeće:

Šmit kobiva “ucjenjuje“ Čavaru iz HDZ-a kao Predsjednika Federacije da se počne petljati u svoj posao, a ako to ne uradi, onda će taj isti Šmit nametnuti političke izmjene Izbornog zakona kojima HDZ faktički dobija treći entitet i apsolutnu moć na državnom nivou. Čavarino je da nahrani pse i ništa ne dira, jer što bi se miješao u svoj posao, kad će neradom biti nagrađen i on, i HDZ, i njegov šef Čović, i Zagreb, i Hrvatska.

Jel tako? Tako je! Eto vam sve mudrosti!

Ako ovo nekome nije do sad jasno, ja ga iskerno žalim. Ali nemate vi ništa od toga što ja nekoga žalim, tek trebate pogledati istini u oči i vidjeti da se Bosni i Hercegovini sprema konačno ubistvo svega što je građansko i svega što je normalno.

I u pravi je Željko Komšić kada kaže da Šmit traži bilo kakav izgovor za nametanje trajne etničke diskriminacije.

“Pokušaj discipliniranja Čavare koji je po svoj prilici uigran jeste smiješan i jedino je u funkciji pridobijanja izgovora za nametanja diskriminirajućih rješenja”, rekao je Komšić prije neki dan.

Sudstvo, stub zemlje ili Čovićev čobanski štap?

Ali, pustimo sad i Komšića i sve ostalo. Nego, šta to biješe nezavisna sudska vlast? Šta to biješe? Šta to biješe sudski sistem kao najvažniji stub jedne demokratske zemlje? Jel’ se on tek sad urušio ili se od stuba pretvorio u čobanski štap koji u svojoj ruci manipulativno drži Dragan Čović, dok lagano čeka se Šmit zemlju odvede u 18. vijek.

Ostalo je još malo vrmena pa ćemo ovih dana vidjeti kako će sve to u praksi završiti. A onda ćemo pogledati jedni drugima u oči-i u ime Derve Sejdića, i u ime Jakoba Fincija, i u ime Azre Zornić, ali i u ime nas i naše djece, pa ćemo se zapitati, hoćemo li zemlju svih naših punopravnih građana ili ćemo nacionalističku diskriminatornu gubernijicu.

Samo se bojim da će tad biti prekasno.

A za ovaj nerad, javašluk i bezakonje će kako se čini, i redov čavara i brogarid Čović i HDZ biti nagrađeni od OHR-a uvođenjem aparthejda?

Ma bravo!

Sramim se u vaše ime!

(Radio Sarajevo, foto: Autonomija)