Skip to main content

Bravo: Rukovodstvo RTV-a da odmah odustane od gašenja O radija

Građani 13. feb 2024.
< 1 min čitanja

"Apsolutno nema osnove za gašenje radija i ovaj potez rukovodstva RTV-a je bedan izgovor zbog katastrofalnih rezultata gledanosti i pada kvaliteta"

Građanski pokret Bravo ocenio je da je predlog uprave RTV-a da ugasi omladinsku radio stanicu O radio zbog troškova „nedopustiv i besmislen“, između ostalog i zbog toga što na toj multimedijalnoj platformi radi svega nekoliko ljudi naspram hiljadu i po zaposlenih u RTV-u.

„Apsolutno nema osnove za gašenje radija i ovaj potez rukovodstva RTV-a je bedan izgovor zbog katastrofalnih rezultata gledanosti i pada kvaliteta, gde je RTV jedan od medija s najnižom gledanošću i slušanošću u Srbiji“, navode iz ovog pokreta.

„Ova multimedijalna platforma nije stvorena samo kao mesto gde mlade novinarke i novinari mogu sticati iskustvo, već je postala i prostor gde su se oblikovali profesionalci/ke koji su nastavili karijeru i u drugim medijima“, ocenjuju iz Bravo.

Podsećaju i na brojne nagrade i priznanja koja je tokom deset godina postojanja osvojio O radio i njegovi novinari i dodaju da bi ostatak RTV-a trebalo da se ugleda na ovaj radio, a ne da ga gasi.

Tokom proteklih dana više opozicionih stranaka reagovalo je na vest o mogućnosti gašenja ovog radija, a reagovala su i strukovna i medijska udruženja, profesori novinarstva sa Novosadskog univerziteta, kao i Novosadska novinarska škola.

(Autonomija)