Skip to main content

Bravo: Osnovati gradski budžetski fond za nadoknadu štete

Vojvodina 26. jul 2023.
< 1 min čitanja

"Ne dozvolite da se olako zaboravi i pređe preko nastale štete, pomažimo jedni drugima, dok gradska vlast ne sme da beži od odgovornosti za svoje građane"

Građanski pokret Bravo! pozvao je danas Novosađane koji su pretrpeli štetu tokom dve oluje protekle nedelje, da „dok su posledice još vidljive i dok je šteta nesanirana“, pod hitno nastave sa upućivanjem zahteva za nadonadom štete.

Komentarišući izjavu gradonačalnika Milana Đurića da trenutno nema načina za isplatu pomoći privatnim licima koja su pretrpela štetu u oluji, Bravo je zatražio pod hitno formiranje stručne komisije koja bi utvrdila obim štete i na osnovu čije procene bi se pomoć građanima isplatila.

„Sugrađani, ne dozvolite da se olako zaboravi i pređe preko nastale štete, pomažimo jedni drugima, dok gradska vlast ne sme da beži od odgovornosti za svoje građane“, stoji u saopštenju tog pokreta.

Zato pozivaju građane da se obrate gradonačelniku elektronskom poštom, na adresu milan.djuric@novisad.rs, da lično odu u Gradsku kuću, te da se obrate svojoj mesnoj zajednici, odnosno Gradskoj upravi za inspekcijske poslove na telefon 021/4872-444 i adresu nacelnik@inspekcija.novisad.rs.

„Grad Novi Sad u prilici je da donese odluku da osnuje poseban budžetski fond u koji bi sredstva opredelili i Republika Srbija, odnosno AP Vojvodina, ali i privatne kompanije i pojedinci voljni da pomognu“, navode u Bravo!.

(Autonomija, foto: Bravo!)