Skip to main content

Bravo: Gradska vlast prekršila obećanje dato Telepčanima

Vojvodina 07. мар 2024.
2 min čitanja

"Ovde se uopšte ne radi o gradnji novog parka, već o nameri da se već postojeće zelene površine od preko tri hektara pretvore u samo jedan hektar parka"

Građanski pokret Bravo! upozorio je danas da novosadska vlast na čelu sa Milanom Đurićem pokušava „da poturi laž da gradi park na Telepu“, te da gradonačelnik „svaku zelenu površinu betonira ili pretvara u parohijska dvorišta“.

Taj pokret je u otvorenom pismu gradonačelniku Đuriću poručio da se ostavi parka na Telepu, jer sve čega se dotakne „pretvori se u beton, crkvu, ili se osuši“.

„Ovde se uopšte ne radi o gradnji novog parka, već o nameri da se već postojeće zelene površine od preko tri hektara pretvore u samo jedan hektar parka, pri čemu je, u poslednjih godinu dana, od prethodne odluke, nestalo 1.200 kvadrata parka iz plana“, navode iz Bravo.

Ističu i da je ovim uništavanjem zelenila na toj lokaciji gradska vlast, pod Milanom Đurićem i njegovim prethodnikom Milošem Vučevićem, prekršila obećanje dato Telepčanima nakon protesta da će dobiti park.

„Oni su se oglušili na proteste i peticije koje su potpisale hiljade ljudi, i ovaj prostor pretvorili u građevinsko zemljište. Sada ga prodaju deo po deo, dok za manju površinu pokušavaju da proture priču o navodnoj gradnji novog parka na Telepu“, upozoravaju iz ovog pokreta.

Od navodna četiri „nova parka“ koje su kao naprednjaci napravili u Novom Sadu prethodnih godina, dodaje Bravo!, u stvarnosti imamo samo „poluosušenu i betoniranu površinu“ na Bulevaru Evrope, dok ostalo nikako ne može da se podvede pod parkovski prostor.

„Bravo! poziva novosadsku vlast, a posebno Milana Đurića, da poslušaju Telepčane i da prekinu sa prodajom prostora na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice, i da sve to namene za ono što je bila želja građana – park“, dodaje se.

Kolika je želja građana da to bude park, dodaje se, vidi se i po tome što su mnogi pomogli akciji Bravo! kada smo ozelenjavali tu površinu, a i sada, mesecima kasnije, obilaze je i redovno zalivaju mladice koje su tada zasađene.

(Autonomija)