Skip to main content

Bravo: Garaže uništile centar, tek sledi pljačka Novosađana

Info 16. мај 2024.
< 1 min čitanja

"Biće samo privatnih podzemnih garaža, i svi će u njima morati da se parkiraju"

Građanski pokret Bravo upozorio je danas da se izgradnjom garaža u centru Novog Sada neće rešiti problem manjka parking mesta i gužvi u saobraćaju, već da će samo izazvati nove probleme.

Podsećajući da je prošlo nepune četiri godine od kako je sadašnji premijer Miloš Vučević, tada gradonačelnik, potpisao koncesioni ugovor za gradnju četiri garaže u centru, a Novi Sad još nije dobio te garaže iako su probijeni svi rokovi.

Plan je, ističe Bravo, da naprednjaci obrišu sva javna parking mesta u centru grada.

„Dok se Vučević i naprednjaci, zahvaljujući svojim VIP kartama, za džabe parkiraju u centru grada, sva parking mesta u širem centru više neće biti dostupna građanima. Biće samo privatnih podzemnih garaža, i svi će u njima morati da se parkiraju“, dodaje se.

Iz Bravo upozoravaju i da je garaža u ulici Modene, koja izgleda „kao veliki betonski grob“, uništila centar, da će zbog planirane izgradnje garaže na Trgu republike nestati postojeći parking na Ribljoj pijaci kao i sama pijaca, a da će garaža kraj Banovine uništiiti taj objekat.

„Njihov projekat je od početka osuđen na katastrofu, jer niko u svetu ne pravi garaže u centru grada – više garaža u centru znači više saobraćaja. Ovde vidimo tu naprednjačku logiku od koje samo može da zaboli glava, a boleće i džepove Novosađanki i Novosađana“, navodi Bravo.

(Autonomija)