Skip to main content

Braća predsjednika Opštine Budva brutalno napala novinarku Gradske RTV

Jugoslavija 10. apr 2022.
2 min čitanja

Firmi Carinvest iz Budve, u vlasništvu Marka Carevića, nedavno je obnovljen ugovor za koncesiju za eksploataciju kamena na lokalitetu Platac u Grblju. Mještani ne kriju ogorčenje ovakvom odlukom resornog ministarstva, a porodica Carević burno je reagovala na posjetu naše ekipe. Valjda su javnu površinu, na kojoj je firma Carinvest napravila divlju deponiju, doživjeli kao svoju prćiju.

Još 30 godina mještani grbaljskog zaseoka Višnjeva živjeće u prašini, koja ih već deceniju i po zasipa sa kamenoloma “Platac” kojim gazduje predsjednik opštine Budva Marko Carević. Uprkos protestima mještana Ministarstvo kapitalnih investicija produžilo je koncesiju firmi prvog čovjeka metropole turizma.

Mještani tvrde da javne rasprave o davanju koncesije za kamenolom nije ni bilo, a za uništavanje sela direktno krive aktuelnog potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, koji je, kako tvrde, javno rekao da od koncesije neće biti ništa.

” Kao što vidite, poslije njihove javne rasprave koja se očigledno desila u nekom kabinetu u 4 oka, koncesija se ponovo dodijelila. Apsolutno niko se nije obraćao nama. Te javne rasprave apsolutno nije bilo. Sve naše žalbe su odbačene. Ponašaju se kao da ovdje nema nikoga. Ugroženi smo direktno i naša imanja, imovina i sve”, kaže mještanin Milan.

A ugrožena je bila i ekipa Gradske Radio televizije. Dok su snimali priču o divljoj deponiji, u neposrednoj blizini kamenoloma, koju nelegalno gomila firma Carinvest, na dojavu da se na javnoj površini snima nešto, brzo su stigli sin i braća predsjednika Opštine.

Namjera braće Carević da svojim neprimjernim ponašanjem skrenu priču sa ove teme, nije uspjela. Objektivno, tačno i nepristrasno ekipa je nastavila svoj posao.

Mještani strahuju da će kamenolom i deponija umanjili vrijednost njihovih imanja.

“Mi smo ovdje očigledno kanta za smeće, a tamo iza brda se propagira elitni turizam. To definitivno ne može tako. Umanjena je vrijednost zemlje, mislim da ne može da se proda po cijeni po kojoj bi trebalo. Nije riječ o prodaji, već o našem pravu na život. Dolaze nam porezi i plaćamo sve, ali direktno smo ugroženi od Vlade pa do dolje”, kažu mještani.

A tamo dolje su atraktivne plaže. Možda su Carevići, prilikom uzurpiranja javne površine upravo mislili na njih, jer deponija će prema nezvaničnim informacijama brzo postati atraktivna sportsko-turistička zona.

Eto prilike da MANS istraži i ovaj slučaj.

Da li su podnijeli krivičnu prijavu protiv ministra kapitalnih investija Mladena Bojanića zbog postojanja sumnje u zloupotrebu položaja, nijesmo saznali jer nam na telefonske pozive nijesu odgovarali ni Vanja Ćalović niti Dejan Milovac.

Što o tome misli predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, saznaćemo naknadno, jer je obećao da će, po povratku iz Banja Luke, gdje promoviše Boku kao srpsku zemlju, odgovoriti na naša pitanja.

(Tekst i foto: Gradski portal)