Skip to main content

Borko Stefanović: Vučić vodi Srbiju u izolaciju i sukobe

Info 14. апр 2024.
< 1 min čitanja

"Naprednjačka diplomatija je doživela kolaps na svakom pitanju"

Danas je Aleksandar Vučić nastavio svoj verbalni rat protiv sveta u nadi da će ponovo kroz sukobe i izolaciju sačuvati svoju vlast, izjavio je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

Nakon Vučićeve današnje izjave da će Srbija ubuduće imati samo partnere i prijatelje, postavlja se pitanje da li je 12 aviona Rafal prošle nedelje kupio od partnera predsednika Makrona ili od prijatelja, kako nam je rekao, pita Stefanović u pisanoj izjavi.

Kako je moguće da naprednjačka diplomatija, koja je doživela kolaps na svakom pitanju, sve vreme tvrdi da nikad ovoliko prijatelja nismo imali i da pobeđujemo sa pet nula, a istovremeno Kosovo ulaz u Savet Evrope nakon pristanka Vučića na Plan u Ohridu i tačku 4 koja to direktno omogućava, takođe pita zamenik predsednika SSP.

„Kako je moguće da avione Rafal kupujemo za tri milijarde evra, koje nemamo, od onih koji, kako kaže Vučić, jesu lažovi i ološ koji uništava Srbiju i kako ćemo obučavati naše pilote, a prvi put, za letenje na zapadnim lovcima? Kakva je to trgovina sa Francuskom koja ostaje na istoj strani pritiska na Vučića oko Banjske, slobodnih izbora i rezolucije o Srebrenici sa ostalim partnerima u Evropi i SAD, kroz tužni pokušaj Vučića da zavadi Berlin i Pariz oko njega?“, navodi se u nizu u Stefanovićevoj izjavi.

„Na ova pitanja nema odgovora jer naprednjaci i nemaju nikakvu strategiju, plan i nastup koji bi zaista zaštitio naše nacionalne i državne interese, već samo potrebu da sačuvaju vlast i dalju krađu građana Srbije“, zaključuje Borko Stefanović.

(Danas, foto: N1)