Skip to main content

Borko Stefanović: Vučić iznosi podatke osetljive za bezbednost države

Info 04. јул 2024.
< 1 min čitanja

"Namera novih radikala je da neprekidno shvataju osećaj nesigurnosti i ugroženosti građana da bi kroz tenziju mogućeg rata i sukoba sakrili ogromnu pljačku"

Autonomija

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, umesto da pusti vojsku i Bezbednosno-informativnu agenciju da rade svoj posao, javno iznosi tajne podatke koji su osetljivi za bezbednost države.

„Kad Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa Generalštabom Vojske Srbije, izađe pred kamere i kaže javno da nema zemlje u okruženju iz koje nisu poleteli dronovi i avioni da bi Srbiju nadgledali i špijunirali, onda je to akt ugrožavanja bezbednosti zemlje“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Kako je kazao, „namera novih radikala“ je da neprekidno shvataju osećaj nesigurnosti i ugroženosti građana da bi kroz tenziju mogućeg rata i sukoba „sakrili ogromnu pljačku, zaduživanje i nasilje koje sprovode već 12 godina“.

„Vučić i Srpska napredna stranka su oteli državu i Vojsku od naroda i koristite ih u partijske svrhe. Ove opasne neznalice ne prezaju od sistematskog sejanja laži i straha radi čuvanja svoje gole vlasti i samovolje“, rekao je Stefanović.

„Bolje da se priča o tuđim dronovima nego o divljanju cena i plavljenju gradova“
Dodao je da je njihova namera da Srbija postane „kasarna SNS izvršilaca“, a ne da „zaustave pljačku, nasilje i ogromnu korupciju“.

„Bolje je da se priča o tuđim dronovima nego o divljanju cena i plavljenju naših gradova. Srbija se mora otrgnuti iz ruku mafije i radikalskih rejting efendija, inače svako naše mišljenje, ideologija i razlike, nemaju nikakvog smisla“, ukazao je Stefanović.

(Beta)