Skip to main content

BOBAN BATRIĆEVIĆ: Formiranje četničke Vlade poziv je na masovne proteste

Stav 12. okt 2023.
< 1 min čitanja

Zemlja koja je bila na pragu EU sada je zamrznuta u predvorju rusko-srpske niše na Balkanu i pretvorena u potencijalno žarište sukoba

Ukoliko Spajić formira Vladu s četničkom koalicijom Za budućnost Crne Gore, klerikalnim Demokratama i vučičevskim partijskim patrljcima poput SNP-a, Civisa, UCG-a, jedino što preostaje građanima su masovni protesti.

Ruski i srpski agenti tri godine preuzimaju naše institucije, okupiraju našu teritoriju i upravljaju našim resursima. Zemlja koja je bila na pragu Evropske unije sada je zamrznuta u predvorju rusko-srpske niše na Balkanu i pretvorena u potencijalno žarište sukoba.

Mi više vremena nemamo.

Sve strategije institucionalne borbe su iscrpljene. Svi alarmi međunarodnoj zajednici su bili bezuspješni. Ne zato što međunarodna zajednica nije htjela pomoći već zato što nijesmo pokazivali snagu. Dosta je bilo ćutanja i taktiziranja. Ako dozvolimo formiranje nove Vlade s Crnom Gorom je gotovo. Trećinu će suverenističkog biračkog tijela kupiti, trećinu ostaviti bez posla, trećinu nagnati na seljenje iz domovine.

Pozivam sve relevantne proevropske činioce u Crnoj Gori da se okupe oko zajedničke platforme i pokrenu masovne proteste. Svi zajedno, nenasilni građanski otpor i demokratska opstrukcija sistema – kolektivnim bojkotima i blokadama.

Sve drugo je zaludnje.

(Antena M, Foto: Pobjeda)