Skip to main content

Blokada Rektorata: Policija pozvana zbog transparenta o SNS rektoru

Vojvodina 07. јул 2024.
< 1 min čitanja

"Dejan Madić SNS rektor"

Policija je danas legitimisala studente koji već osmi dan blokiraju rad Rektorata Novosadskog univerziteta i koji nisu dozvolili da im obezbeđenje skine transparent koji su postavili i na kojem piše “Dejan Madić SNS rektor”.

Kako su studenti ispričali novinarima, obezbeđenje je dobilo naređenje od rektora Madića da ukloni transparent s njegovim imenom, ali studenti to nisu dozvolili, nakon čega je obezbeđenje pozvalo policiju.

Policija je otišla nakon što je legitimisala studente.

Studenti su ranije rekli da su dobili pouzdane informacije da rektor Dejan Madić „priprema scenario“ njihovog izbacivanja iz te zgrade.

Kako su objavili, na vanrednom kolegijumu dekana fakulteta Novosadskog univerziteta bilo je reči o tome da će policija izbaciti studente koji blokiraju zgradu ili će to učiniti „novo obezbeđenje, odnosno SNS batinaši“, kao i da će biti podnete krivične prijave protiv njih.

Studenti iz organizacije STAV blokiraju zgradu Rektorata u Novom Sadu, a nadležni i dalje ne odgovaraju na njihove zahteve da se obezbedi izmena pravilnika o izborima za Studentski parlament, kako lista Saveza studenata Filozofskog fakulteta ne bi imala monopol, kao što je do sada bio slučaj.

(Autonomija/Beta)