Skip to main content

Bez skrupula: Bratić smijenila direktoricu koja je preminula prije četiri mjeseca

Jugoslavija 22. јул 2021.
< 1 min čitanja

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić danima je u centru pažnje zbog diskutabilnih smjena dosadašnjih direktora i skandaloznih odluka o imenovanjima vršilaca dužnosti direktora vaspitno obrazovnih institucija.

I taman kad javnost pomisli da ministarka “ne može dalje” ona donese novu nečuvenu odluku.

Potpisala je rješenje kojim je smijenila sa dužnosti direktoricu JU Obrazovni centar Plužine Gordanu Radović, ženu koja je nažalost preminula prije četiri mjeseca. Potez bez skrupula.

Osim toga, u cirkularnom rješenju se navodi da se “dužnosti direktora JU Obrazovni centar Plužine razrješava Gordana Radević”, a ne Radović kako se preminula žena prezivala.

Zaposleni u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, što dokazuje i ovaj postupak, očito nijesu provjerili ko je na čelu crnogorskih obrazovnih institucija.

Nakon što je Gordana Radović preminula na mjesto direktora JU Obrazovni centar Plužine postavljen je Nikola Agramović.

U Podgorici je juče grupa građana protestovala ispred Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta zbog, kako su kazali, skandaloznih naimenovanja u školstvu.

Poručili su da neće dozvoliti fašizam u Crnoj Gori, niti srpski svet preko djece, te zatražili smjenu aktuelne ministarke Vesne Bratić.

SDP je pokrenuo Interpelaciju za smjenu Bratić.

Nakon ovog beskrupuloznog postupka postavlja se pitanje šta još treba da se desi pa da premijer Zdravko Krivokapić smijeni ministarku Bratić?

(CdM, foto: Pixabay)