Skip to main content

Benjamina Karić u SAD: Prvi put uspostavljene veze između Sarajeva i Washingtona

Jugoslavija 03. феб 2023.
< 1 min čitanja

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u posjeti je Sjedinjenim Američkim Državama gdje se u Washingtonu susrela sa gradonačelnicom Washingtona, Muriel Bowser.

Tu vijest objavila je na društvenim mrežama.

„Prvi put i zvanično uspostavljene su veze između Sarajeva i Washingtona. Na moje veliko zadovoljstvo razgovarala sam sa Mayor Bowser, gradonačelnicom glavnog grada najmoćnije političke i ekonomske zemlje svijeta. Cilj je povezati naše gradove i otvoriti brojne mogućnosti za saradnju, poručila je gradonačelnica u različitim oblastima, razmijeniti informacije i iskustva u obostranom interesu. Nastavak je ovo plodne međunarodne saradnje Grada Sarajeva i jačanja bilateralnih odnosa s glavnim gradovima Evrope i svijeta“, navedeno je u objavi na Facebooku.

Podsjećamo, prethodnih dana gradonačelnica Sarajeva susrela se i sa kongresmenom Joeom Wilsonom, a u četvrtak, 2. februara prisustvovala je molitvenom doručku na kojem je tradicionalno domaćin predsjednik SAD-a Joe Biden. Jedan od najznačajnijih svjetskih političkih događaja okupio je članove Kongresa, američke političare i zvaničnike iz 140 zemalja.

(Radio Sarajevo, Foto: N1)