Skip to main content

Bela kuća protiv Benetona

Planeta 17. nov 2011.
< 1 min čitanja

Portparol Bele kuće Erik Šulc je izjavio da već odavno postoji zvaničan stav u Vašingtonu koji ne odobrava korišćenje imena i lika predsednika SAD u reklamne svrhe.
Na reklamama koja se juče pojavile, pored Obame koji se ljubi sa Čavezom i Hu Đintaom, i papa Benedikt XVI koji se ljubi sa islamskim imamom.
Vatikan je takođe osudio takvu reklamu, ocenivši da to ne ruši samo dostojanstvo lidera Rimokatoličke crkve, već i osećanja vernika. Zatražena je i pravna akcija advokata, kojom bi se tražila zabrana reklame.
Novi reklamni posteri su okačeni u Benetonovim prodavnicama širom sveta, u novinama i na internet sajtovima, a kompanija svoju novu reklamnu kampanju, pod nazivom “Protiv mržnje” (Unhate), pravda željom da se bori protiv kulture mržnje u bilo kom obliku.
U kampanji UNHATE prikazuju se brojne političke i verske vođe u činu poljupca.

Jedna od slika prikazuje i izraelskog premijera Bendžamina Netanjahua kako ljubi palestinkog lidera Mahmuda Abasa, dok druga prikazuje francuskog predsednika Nikolasa Sarkozija u strasnom poljubcu s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

(agencije)