Skip to main content

Baćina: Funkcioneri SNS-a vrše pritisak na opozicione članove saveta MZ u Sečnju

Vojvodina 12. авг 2021.
2 min čitanja

Opozicioni lider u opštini Sečanj Vukašin Baćina optužio je danas pojedine funkcionere Srpske napredne stranke (SNS) da u toj opštini vrše pritiske, daju lažna obećanja, podmićuju i ucenjuju članove saveta četiri mesne zajednice u kojima su predstavnici grupe građana nedavno ostvarili izbornu pobedu.

Uz podsećanje da su kanididati grupe građana uspeli da ostvare pobedu u mesnim zajednicama Sutjeska, Boka, Šurjan i Banatska Dubica, Baćina je naveo da pritiske vrše potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a Damir Zobenica i koordinatora SNS-a u opštini Sečanj Goran Đaković.

„Zobenica i Đaković obilaze sve članove mesnih zajednica sa liste nezavisnih kandidata, kao i druge slobodne građane sa političke scene u opštini Sečanj. Prilikom tih obilazaka oni vrše pritiske, daju lažna obećanja, podmićuju i ucenjuju ljude“, naveo je Baćina u saopštenju za javnost.

Rezultat takvog ponašanja, dodao je on, jeste činjenica da je Zobenica uspeo da prevede u SNS nezavisne kandidate u MZ Boka i tako preuzme mesnu zajednicu.

On je demantovao Zobeničinu tvrdnju koju je izneo na konferenciji za medije 7. avgusta da je u MZ Sutjeska uspeo da prevede od šest od ukupno 11 članova saveta i tako i u tom mestu ostavari većinu.

„Ističem da je to apsolutna laž i da je jedino tačno da je Zobenica uspeo da ubedi tri člana MZ Sutjeska i da ni u jednom momentu nije imao većinu, te da je neistina da samo zbog njihove dobre volje nisu smenili predsednika MZ Sutjeska Dragana Žeželja“, naveo je Baćina.

Dodao je da je sinoć održana sednica MZ Sutjeska kojoj je prisustvovao značajan broj građana sela, te da su „tri člana Saveta uvidela grešku koju su napravili i vratili se među nezavisne kandidate“.

Da je ovo normalna država i da je politički život slobodan ovo sve ne bi bila sigurno tema za medije. Međutim, aktuelni režim je od svega napravio cirkus, pa tako i od izbora za članove mesnih zajednica u jednoj maloj opštini i u još manjim selima. Grupa građana na čijem sam čelu neće dozvoliti da koordinatori SNS-a uzurpiraju našu opštinu i upravljaju našim životima na najgori način“, naveo je Baćina.

(Autonomija)