Skip to main content

APV: Uništen komunalni sistem Novog Sada

Vojvodina 04. sep 2023.
< 1 min čitanja

"Posle svake grmljavine fabrika vode ostaje bez napajanja, a kao rezultat toga pola grada ostaje satima bez vode za piće"

Akcija progresivne Vojvodine (APV) upozorila je da je jučerašnja letnja kiša, nakon koje je grad bio potpuno paralisan, pokazala da su investicije u putnu i vodovodno-kanalizacionu infrastrukturu, kojima se hvali lokalna vlast Srpske napredne stranke, „ne samo kao potpuno beskorisne nego i štetne“.

„Nakon rekonstrukcije podvožnjaka u Temerinskoj i Partizanskoj ulici voda se u njima ponovo zadržava i neprohodni su za saobraćaj satima nakon svakog jačeg pljuska, čak u većoj meri nego pre rekonstrukcije. Posle svake grmljavine fabrika vode ostaje bez napajanja, a kao rezultat toga pola grada ostaje satima bez vode za piće“, upozoravaju iz APV.

Dodaju i da javna higijena ne funkcioniše jer su slivnici prepuni granja, lišća i drugog otpada, što dovodi do preopterećenja i izlivanja kanalizacione mreže.

Takođe, novoizgrađena crpna stanica se pokazala kao promašena investicija jer nije opravdala svoju osnovnu ulogu da tokom
intenzivnijih padavina prepumpava veću količinu otpadne vode u Dunav, ističu u APV.

(Autonomija, foto: Dragan Gojić)