Skip to main content

ANDREJ NIKOLAIDIS: Sex i Beograd

Stav 15. окт 2021.
2 min čitanja

Tako je: „Kosovo nije država“.

Kosovo je pravna država.

Ako ne vjerujte meni, pitajte kriminalce čije je hapšenje iskorišteno kao najnoviji povod za beogradsku jadikovku o „ugroženim pravima našeg naroda“.

Zanimljivo, zar ne: prava našeg naroda su ugrožena uvijek kada neko hapsi naše ratne zločince i kriminalce. Kad hapse pekare, fizičke radnike i konobare, naš je narod bezbjedan i punopravan.

Zanimljivo pitanje: jesu li i kriminalci-Albanci (kojih je više od pola među onima koje je Kurti strpao u zatvor) „naš narod“. Ono: nema bratstva i jedinstva kao u kriminalu. Što majka rodi, blizu je. Al’ što zajedno krade, bliže je i od brata.

Ako meni ne vjerujete, o tome je li Kosovo država, pa još pravna, pitajte momčine iz Levijatana. Pardon, da budem precizan: Nacionalne odbrane Levijatana. Jeste, to se nekad zvalo paravojna organizacija. Takve su organizacije obično nesvakidašnje sretni i lukrativni spoj službi državne bezbjednosti i kriminalnih struktura, zaduženih jednako za (para)državne crne operacije, kao i za državni kriminal. Naravno, Levijatan nije to. Oni su grassroots pokret zabrinutih i odgovornih građana.

Kad je prošli put bila frka – sjećate se, ono oko automobilskih tablica – momci su krenuli na Kosovo, da ga odbrane. Međutim, vratilo ih sa granice. Nisu imali PCR test.

Malo su se sa njima sprdali po društvenim mrežama.

Ono, jeste zeru nezgodno: to je kao da Crvena Armija krene na Berlin, pa ih sa granice vrate jer nemaju zeleni karton i saobraćajnu za tenkove.

Ja ipak mislim drugačije: da nije do njih, nego do vremena u kojem živimo. Ono, to vrijeme, nije naklonjeno herojima. Realno, da je neko tražio PCR test Spartancima na Termopilima, sve bi ih do jednog, na čelu sa Leonidasom, uklonila sanitarna inspekcija. Jel’ ko Aleksandru Velikom, Napoleonu i Kuznjecovu tražio PCR test? Birokratija je za junaštvo ono što je tradicija za strast: tihi ubica. Uzgred: i birokratija, odnosno pravna država, ubica je strasti među ljudima. Zabrana je konstitutivna za užitak. Zakon (Oca) ne postoji da bi bio sproveden, nego da bi bio prekršen. Bez toga, zabrane, ali i njenog kršenja, nema užitka. Svijet bez transgresije bio bi kamena pustinja u kojoj više ne bi bilo ni pomena na merak. To je svijet koji sanjaju svi vjerski fundamentalisti ovog svijeta. A bogami, mada toga nisu svjesni, i progresivni promicatelji pravne države.

Zašto? Jer je količina pornografije u jednom društvu proporcionalna njegovoj pravnoj uređenosti. Postoji direktna veza između pornhuba i vladavine prava. Vladavina prava vodi ka stavu da je seks tek bijedna zamjena za masturbaciju. Pa vi vidite…

A kakve veze sve to ima sa Levijatanom i Kosovom, neko bi se mogao zapitati?

A kakve veze Srbija ima sa Kosovom?

(CDM, Foto: Tanja Draškić Savić, ustupljeno Autonomiji)