Skip to main content

Američka policija u stanju pripravnosti uoči mogućeg Trumpovog hapšenja

Planeta 21. мар 2023.
< 1 min čitanja

Čelične barikade podizane su u ponedjeljak ispred Krivičnog suda na Manahattanu, gdje bi Trump mogao biti optužen, uzeti mu otisci prstiju i fotografiran

Policija u većim američkim gradovima priprema se za potencijalne nemire u slučaju da bivši predsjednik Donald Trump bude uhapšen ove sedmice u sklopu istrage o tajnom novcu.

Vlasti u New Yorku, Washingtonu DC i Los Angelesu pojačavaju svoje policijsko prisustvo.

Tužilac na Manhattanu mogao bi optužiti Trumpa zbog tvrdnji da je platio porno zvijezdi da prešuti aferu koju su navodno imali.

To bi bio prvi krivični postupak pokrenut protiv bivšeg američkog predsjednika.

Čelične barikade podizane su u ponedjeljak ispred Krivičnog suda na Manahattanu, gdje bi Trump mogao biti optužen, uzeti mu otisci prstiju i fotografiran ako optužbe budu podignute ove sedmice, kao što američki mediji predviđaju.

Pojačano prisustvo policije također je uočeno ispred Trump Towera u centru grada.

Svim pripadnicima njujorške policijske uprave (NYPD), uključujući detektive u civilu, naređeno je da u utorak nose punu opremu i stavljaju se u pripravnost radi mobilizacije, rekao je policijski izvor za CBS.

NYPD i FBI-jeva zajednička radna grupa za terorizam bili su u kontaktu s američkom tajnom službom, čiji je posao da štiti aktuelne i bivše predsjednike, o tome kako bi moglo doći do potencijalnog hapšenja.

(Radiosarajevo.ba, Foto: Pixabay)